بازسازی ساختمان و اهمیت مدیریت فنی

اصولا بارای تولید یک کالا و یا به راه انداختن یک موسسه تولیدی به ۵ عامل مهم نیاز می باشد.این عوامل عبارتند از:

الف-ماشین آلات machinery

ب-مواد اولیه material

ج-منابع مالی money

د-نیروی کار men

ه-مدیریت management

این ۵ عامل با توجه به شروع نام لاتین همه آنها با حرف M  در اصطلاح تحت عنوان ۵M  مدیریت نامگذاری شده اند.از سوی دیگر ساختمان درواقع کالایی است که تولید و ساخته می شود، بنابراین به ۵ عامل فوق نیاز دارد.

در اجرای یک پروژه(اعم از بازسازی ساختمان-بنایی ساختمان و…)، هریک از عوامل فوق نقش مهم و تعیین کننده ای دارند.به گونه ای که فقدان هریک ویا نقص در هرکدام میتواند پروژه را با مشکلات عظیم اجرایی روبرو کند.مثلا نقص در ماشین آلات، فقدان و کمبود مواد اولیه(مصالح)، کافی نبودن منابع مالی، عدم تجربه و تخصص در نیروی کار ویا ضعف مدیریت می توانند عواملی تاثیرگذار در جریان ناموفق اجرای طرح ها باشند.

اصولا ساخت وبنایی ساختمان و بازسازی ساختمان (هرچند کوچک) دارای مراحل مختلف  و متعددی شامل عملیات خاکبرداری، پی سازی،اسکلت و سفت کاری وکاشی کاری وسنگ کاری… است.بنابراین به منظور ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف و استفاده بهینه از زمان و نیروی انسانی و ماشین آلات ، نیاز به مدیریت کارآمد و واحدی خواهد بود.بدون وجود مدیری لایق و شایسته هیچ مجموعه ای به هدف نخواهد رسید.

امروزه با توجه به پیچیده بودن پروژه های بزرگ عمرانی ،مسئله مدیریت به صورت یک علم آشکار شده و داشتن برنامه صحیح از ضروریات یک مدیریت موفق است.

تعریف مدیریت

باید دانست که مدیریت از میان عوامل فوق اهمیت ویژه و تعیین کننده ای دارد.اصولا مدیریت فرآیند به کارگیری موثر و کارآمد منابع مادی و انسانی در برنامه ریزی،سازماندهی ،هدایت و کنترل بازسازی ساختمان است.که برای دستیابی به اهداف مشخص صورت می گیرد.

شناخت و آگاهی مدیر از ارزش زمان،نوع کار،مواد و مصالح، منابع مالی و نیروی انسانی(بنای ساختمان-کاشی کاری-سنگ کار و…) از ضروریات اولیه مدیریت محسوب می شود و مدیرکارآمد کسی است که بتواند از وسایل و ابزاری که در اختیار اوست یا حداکثر ظرفیت استفاده نماید.او می تواند با درایت و تدبیر خود و داشتن برنامه ریزی صحیح و اجرایی، منابع مالی را تامین و یا نقصان در ماشین آلات، مواد و مصالح و نیروی انسانی را برطرف نماید.به گونه ای که هیچگونه وقفه ای در عملیات اجرایی(بازسازی ساختمان) به وجود نیاید.

وظایف مدیریت

مدیر برای اداره صحیح یک پروژه بازسازی ساختمان یا یک مجموعه وظایف و مسئولیتهایی دارد که با استفاده از آنها می تواند راهبری درستی را ارائه نماید.این وظایف عبارتند از:

الف:برنامه ریزی

برنامه ریزی یا طرح ریزی یعنی اندیشیدن از پیش.برای برنامه ریزی تعاریف متعددی ارائه شده است که برخی از آن ها عبارتند از:

-تعیین هدف،یافتن و ساختن راه رسیدن به آن.

-تصمیم گیری در مورد اینکه چه کارهایی باید انجام گیرد.

-تجسم و طراحی وضعیت مطلوب درآینده و ساختن و یافتن راه ها و وسایلی که رسیدن به آن را فراهم کند.

-طراحی عملیاتی که چیزی یا موضوعی را برمبنای شیوه ای که از پیش تعریف شده تغییر دهد.

ب:سازماندهی

سازماندهی فرآیندی است که طی آن تقسیم کار میان افراد و گروه های کاری وهماهنگی میان آنان ،به منظور کسب اهداف مورد نظر صورت میگیرد.

ج:هدایت

رهبری یا هدایت یعنی تلاش مدیر برای ایجاد انگیزه و رغبت در کارمندان جهت دست یافتن به اهداف تعیین شده.

د:ارزیابی

کنترل، تلاش منظمی است که در جهت رسیدن به اهداف استاندارد،طراحی سیستم بازخورد اطلاعات،مقایسه اجزای واقعی با استانداردهای از پیسس تعیین شده و سرانجام تعیین انحرافات احتمالی و سنجش ارزش آنها بر روند اجرایی که در برگیرنده حداکثر کارایی است.

یکی از ابزارهای بسیار مهم برای هر مدیری، داشتن برنامه است.وجود برنامه و برنامه ریزی ، آینده پروژه را را ترسیم می نماید.

به منظور تهیه برنامه از روش هایی می توان استفاده کرد که در آینده به آنها خواهیم پرداخت.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مدیریت ,برنامه ,ساختمان ,ریزی ,بازسازی ,تعیین ,بازسازی ساختمان ,برنامه ریزی ,منابع مالی ,داشتن برنامه ,نیروی انسانی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پارس موتور Walter Stephanie Lisa وبلاگ شخصی آیاز پاشایی Kipp معرفی محصولات فروشگاه اینترنتی nafistarinha.com seo/ تبليغات گوگل /طراحي سايت Barry گروه مشاوره معماری و دکوراسیون داخلی | شبیه سازی سه بعدی