روش پرت

در این روش می توان  تاخیر در زمان انجام فعالیتهای یک پروژه(بازسازی ساختمان)  رابه حداقل رساند.به عبارت دیگر این روش به دنبال تعیین هرچه دقیق تر زمان لازم برای میل هدف نهایی و کوتاه کردن زمان تا حد ممکن است.دراین روش فعالیتها به صورت کدبندی در نمودار مشخص می شود و کوتاهترین مسیر تا رسیدن به هدف ترسیم میشود.درصورتی از این نمودار استفاده میشود که گام های متعددی بطور موازی  وهمزمان انجام شوند.

روش CPM

این روش تقریبا همان روش پرت است به اضافه دو نکته.یکی کاهش و افزایش هزینه ها که در تقابل فعالیت و طول زمان برنامه های بدون سابقه می پردازد.از لحاظ برآورد زمان مشکلات بسیار کمتری داشته و کوشش خود را صرف  محاسبه هزینه های برنامه(هزینه ها کاشی کاری ساختمان،سنگ کاری ساختمان،سفت کار و نازک کاری) می کند.در این روش برای اجرای هر فعالیت دو زمان منظور می شود:

۱-زمان طبیعی که طی آن، فعالیت  (بازسازی ساختمان-بنایی ساختمان)با هزینه معمولی انجام می گردد.

۲-زمان فشرده که برای انجام فعالیتها در زمان کوتاهتر و با هزینه بیشتر انجام می گیرد.

به طور کلی این روش می خواهد برنامه ای ارائه دهد  که پروژه با کمترین هزینه و کمترین زمان اجرا شود و مسیر بحرانی پروژه را شناسایی کند.در واقع این روش سریعترین زمان انجام فعالیت ها(سفت کاری و نازک کاری شامل کاشی کاری ساختمان-سنگ کاری ساختمان و…) را محاسبه می نماید.یعنی هیچ تاخیری در زمان فعالیتهای این مسیر جایز نیست.

روشهای فوق امروزه تحت قالب نرم افزارهای کنترل پروژه یا برنامه ریزی نیز ارائه می شوند که می توان از نرم افزار MSP نیز نام برد.داشتن برنامه و برنامه ریزی دقیق برای طراحان ، امکان پاسخگویی به موقع در قبال پروژه ها را به ارمغان می آورد.

ساختارمند کردن تفکر و  داشتن روند سیستماتیک به طراحان این امکان را می دهد که بتوانند کنترل خوبی بر اجزای پروژه خود داشته باشند ودلایل تغییرات پروژه را به خوبی تشخیص دهند و روند رو به رشد یا ساکن پروژه و دلایل آن را شناسایی کرده و  به دنبال راه حلهایی برای حل مسائل در پروژه ها باشند.

نکات مهم در تهیه برنامه

به منظور تهیه یک برنامه اجرایی و اجامع مواردی باید در نظر گرفته شوند که عبارتند از:

۱-تقویم:زمان ثروت مهمی است  و در یک پروژه آنچه این ثروت را به همراه خود خواهد داشت برآورد درست مراحل کار(سفت کاری-نازک کاری که شامل کاشی کاری ساختمان-سنگ کاری ساختمان و…) است.

۲-قرارداد:مبنایی برای شروع کار و هزینه کل پروژه است.بهتر است همه آنچه در پروژه توافق شده است به وضوح در طی توافقنامه مکتوب گردد تا به عنوان سند برنامه ریزی بنایی و یا بازسازی ساختمان از آن استفاده شود.

۳-کارفرما:این عنوان را می توان کلی تر از این در نظر گرفت و آن ار معادل برنامه ریزی برای تمام کسانی دانست که مخاطب پروژه هستند و برای گزارش دهی به انها برنامه خود را تنظیم  کرد.

۴-شرایط محیطی:موقعیت و شرایط اقلیمی مثل توجه به عوامل زیست محیطی، ایستم و موارد دیگری است که در هر مرحله برنامه ریزی به آن توجه می شود.

۵-هزینه ها:برای کنترل هزینه ها و برآورد صحیحی که بتواند با حفظ کیفیت کار پاسخگوی موارد دیگر پروژه نیز باشد باید در هر مرحله از برنامه ریزی به آن توجه شود.

۶-برآورد نیروی مورد نیاز: اعم از نیروی متخصص وغیر متخصصص در حین انجام کار هزینه ها را افزایش می دهد و ممکن است از کیفیت کار بکاهد.در نتیجه برای به دست آوردن کیفیت مناسب درارائه خدمات ومحصولات از قبل می بایست نیروی انسانی(کاشی کار-سنگ کار و بنای ساختمان)، تخمین زده و در خدمت پروژه درآیند.

۷-روشهای ساخت و ساز:روش ساخت و اجرای ساختمان را باید از پیش برنامه ریزی کرد .تدارکات مواد در زمان مورد نیاز و بررسی کیفیت آنهارا در برنامه نمی توان نادیده گرفت.

۸-پیچیدگی ها:پیچیدگی پروژه بر روی کیفیت آن تاثیز می گذارد و با توجه به نوع پروژه و در نظر گرفتن شرایط اجرا بهتر است در برنامه ریزی آن زا مشخص کرد تا از میزان خطر احتمالی کم کرد.

۹—روش انجام:این مورد علاوه بر اینکه دارای برنامه خواهد بود می توناد بقبه برنامه ها را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.باید توجه داشت که دانش انجام  کارها از منابع حیاتی یک سازمان است.

۱۰-مشاور:درهر پروژه می بایست برنامه ای برای استفاده از مشاور و حمایتهای فنی و تخصصی(کاشی کار-سنگ کار و…) در نظر گرفت.

علی مومنی

علی مومنی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

niuwdap قطعات لودر دانلود کتاب سوالات برق خودرو درجه 2 Crystal دانلود پیشنهاد ارزشیابی Ashley Joe انواع پمپ