در ساختمان بطور کلی پس از اتمام سفت کاری ، نازک کاری شروع می شود و کاشی کاری جز مهمترین قسمت های نازک کاری است. کاشی کاری در معماری ساختمانهای تاریخی بوضوح دیده می شود . کاشی در پیدایش و زیبایی نمای بیرونی و داخلی اکثر ساختمانهای قدیمی و تاریخی و جدید به شیوه گسترده ای بکار گرفته شده. از هزاره دوم پیش از میلاد تا به امروز کاشی سازی در ایران جریان داشته و ابنیه تاریخی حکایت از صنعت کاشی در ایران دارد.

کاشی کاری و سرامیک کاری در نما و در پوشش کفها و بدنه ها باید به دقت صورت گیرد و انواع گوناگون مصالح باید در مکانهای تمیز سرپوشیده نگهداری و از آلودگی و مواد مضر و رطوبت و یخ و برف جلوگیری شود. در مورد کاشی می بایستی بسته بندی ها جعبه ای طوری نگهداری شود تا از آسیبهای احتمالی و وارد شدن ضربه و پاره شدن کارتن ها جلوگیری تا صدمه ای به کاشیهای داخل کارتن ها یا جعبه بوجود نیاید. در هنگام کاشی کاری و سرامیک کاری توسط کاشی کار باید دقت بعمل اید تا کاشی لب پر نشود. در هنگام کاشی کاری باید کاشی کار به درجه بندی و بطور خلاصه تمام مشخصاتی را که یک کاشی باید داشته باشد رعایت نماید و نصب کاشی یا سرامیک باید توسط سرامیک کار ماهر صورت گیرد.

در کاشی می بایستی موارد زیر رعایت شود. خواص فیزیکی – مکانیکی فرآورده به آن بستگی دارد : به این دلیل است که استاندارد CEN بر اساس میزان جذب آب ، انواع مختلف کاشی ها را طبقه بندی می کند. میزان جذب آب، انواع مختلف کاشی ها را طبقه بندی می کند. میزان جذب آب کاشی از تقریباً صفر( برای استون و Stone ware) که به چینی تبدیل شده ) تا ۲۵% تا ۲۰% (برای ما جو لیکا ) تغییر می کند.
سختی یا مقاومت در برابر سایش و خراش
سختی ( یا مقاومت در برابر خراش ) و مقاومت در برابر سایش و خراش ، خصوصیات فیزیکی هستند که با یکدیگر ارتباط داشته و به استحکام کاشی بستگی دارند به خصوص در مورد کاشی کف لازم است حتی کیفیت اولیه سطح نقاطی که در معرض سایش و فرسایش بیشتری هستند بدون تغییر باقی بماند.
از این نقطه نظر ، مهم این مطلب که خاصیت مهم دیگر مواد سرامیکی یعنی دوام و پایداری ان ها ، به میزان فرسایش بستگی دارد، ساده است. بطور کلی مواد سرامیکی با دوام هستند، بنابراین میزان دوام آنها قابل محاسبه با آزمایش نیست. برای مواد لعابدار دکوراسیون شده که در معرض فرسایش دائمی و پیوسته هستند. تعیین دوام دکوراسیون مشکل است زیرا این مساله به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که قابل محاسبه نیست.
مانند موارد زیر:
۱- نوع فرسایش در کاشی کاری : معمولاً فرسایش به دلایل زیر وجود می آید
به علت سایش و اصطکاک ( مثلاً تمیز کردن ، راه رفتن ) به علت ضربه ( راه رفتن عادی در پله ) سایش در یک جهت ( مثلا راه رفتن در طول یک راهرو ) سایش یا چرخش در جهات مختلف ( مثلاً در جلوی پیشخوان رستوران ها سلف سرویس ها و آسانسورها)
تغییرات ناشی از ایستادن مردم (مثلاً در ادارات) ، تغییرات ناشی از نشستن مردم ( در رستوران ها و سلف سرویس ها )
۲- انواع عوامل مکانیکی در سرامیک کاری : عوامل مکانیکی فرسایش بدلیل مواد مختلفی از جمله تخت کفش یا چرخ یا موارد متحرک روی کاشی هستند.
۳- انواع مواد جمع شده در مواد اولیه :
(مثلاً آب گل ، برف ، شن و مواد آلی ، مواد پاک کننده)
۴- شدت ترافیک رفت و آمد : شدت ترافیک رفت و آمد به نوع کاربری محل کاشی کاری شده مربوط است. اتاقها با رفت و آمد عادی
کنترل سختی کاشی توسط چشم غیر مصلح صورت می گیرد. این کار با برش دادن کاشی توسط مینرال با سختی های مختلف انجام می شود ( در کارخانه سازنده ) استاندارد اروپایی مربوط EN141 است

جدا شدن کاشی های کف به فاکتورهای زیر بستگی دارد:

در واقع به منظور داشتن ید صحیحی در مورد مشکل جدا شدن کاشی های کف به ویژه زمانی که ماه ها یا سال ها از نصب و کار گذاشتن آنها در ساختمانها می گذرد، باید تغییر اندازه کاشی و علائم مهم دیگر از جمله قرار گرفتن توده های سیمانی Shrinkage یا آب رفتن ملات، تفاوت بین ضریب انبساط حرارتی ملات و کاشی ، قرار دادن نادرست کاشی  توسط سرامیک کار یا کاشی کار و پیش از همه صبر هم کنش های متقابل بین این فاکتور را در نظر گرفت. مقاومت در برابر ترک منقبض شدن لعاب ( razing vesistance)

خراش (crazing یک عیب خاص و اتفاقی در لعاب سرامیکی است این عیب در گلدان های قدیمی crequele دارد که گهی عملاً ایجاد می شد تا شیء مورد نظر قدیمی تر به نظر برسد  این اثر گاهی در تولید کاشی به عنوان دکراسیون بکار می رود.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Amuzesh parvaresh منّی إلیک دیجی فایل سپهر عابد مشاوره دیجیتال مارکتینگ | برند سازی در حوزه سلامت پایگاه خبری ؛علمی؛ فرهنگی آذرنیوز ثبت شرکت فروشگاه کالا شهر gastar سلامت و نشاط در کنار خانواده با ((salamat 95))