تمیزکاری ساختمان

تمیزکاری ساختمان پس از اتمام نازک کای(سنگ کاری ساختمان،کاشی کاری ساختمان،سرامیک کاری ساختمان و…) در بازسازی ساختمان و در عوامل آلوده کننده ناشی از محیط و سایر عوامل و صدمات عمدی که ممکن است بر روی نما ساختمان ها ظاهرنما را خراب و زشت نماید به شرح زیر میباشد که باید مورد توجه قرار گیرد. در هنگام نازک کاری(سنگ کاری ساختمان مورد نظر است) بر روی ساختمان از جمله سطوح دیوارهای آخری یا سنگهای نما، اندودهای سیمانی و اندودهای شیمیایی ملات پاشیده شده که قبل از تحویل و استفاده ساکنین در ساختمان باید از روی سطح نما ساختمان و دیوارها تمیز گردد.

 

  • شوره یکی از مواردی است که در نما اجری همیشه و در همه جا به چشم می خورد، شوره در اثر مکش اب و یا جذب رطوبت بوجود می آید که نمکها موجود در گل پخته را به شکل کپک بر سطح آجرنما دیده می شود . البته به علت ناچیز بودن آنرا با جارو تمیز می کنند. چنانچه شوره زیادباشد آنرا می توان چندین بار با آب و جارو شستشو نمود تا برطرف شود، در صورتی که شوره از سطح آجرها برطرف نشده آنرا می توان با اسید رقیق شده و برس سیمی از نما تمیز کرد.
  • در شهرهای بزرگ صنعتی ، تمامی بناهایی که در کنار کارخانه ساخته شده اند ، ممکن است دوده گرفته ، در صورتی که دوده چرب نباشد با جارو گردیگری می توان آنرا تمیز نمود. ولی اگر دوده چرب باشد به نسبت غلظت چربی آنرا می تان با اسید رقیق شده با غلظت مناسب درصد چربی استفاده نموده که پس از مصرف ، فوراً باید نما را با آب بشویم ، در هنگام استفاده از اسید غلیظ باید دقت شود که سطوح اجرکاری شده و یا سنگهای آهکی دچار فرسودگی و خوردگی نشوند.
  • اثر رنگ فات مانند اهن و مس بر نما اثرات ناهنجار می گذارند.
  • رشد خزه ها در مناطقی که رطوبت هوا بیش از حد می باشد ، مانند کناره دریا و رودخانه ها ، اشکالاتی را بوجود می آورد . بدلیل اینکه ریشه های فرعی در بند آجر کاری که دارای ملات خاکی می باشند اثر نموده و باعث می شوند آجر ها لق شوند . همچنین ات و باکتریهای موجود در لا به لای شاخه و برگها خزه ها لانه نموده و باعث می شوند زندگی انسان را به مخاطره بیاندازد.
  • شوره در اکثر ترکیدگی لوله هی آب در کف و دیواره ساختمانها بوجود م ةآید. و نما را از زیبایی می اندازد که رفع نقایص آن در بالا شرح داده شد
  • پاشیدگی قیر یا اسفالت : یکی از موارد دیگری است که بر روی سطوح دیوارها و نما مشاهده می گردد که برای تمیز کردن به شرح زیر می توان اقدام نمود

پاک کردن رنگهای روغنی مانند نقاشیه و شعارهای دیواری

دوده سیاه و قهوه ای که از دودکش بخاریها بوجود آمده

  • نماهای رنگ آمیزی شده که بر اثر مرور زمان، لکه لکه و یا بیرنگ شده و در این حالت ، باید سطوح رنگ آمیزی مجدد شود.

روشهای تمیز کردن نمای ساختمان

الف – در صورتی که چربیها روی نما به صورت ناچیز باشد ، می توانیم آنرا با اب شستشو نماییم برای بهتر تمیز شدن باید همراه آب که از بالا به طرف پایین پاشیده می شود با استفاده از سنباده نرم و یا مویی، و در مواردی از دستگاه های سنگ ساب دستی سطح را سائیده و با آب شستشو دهیم ، تا کلیه جرمهای موجود برطرف گردد.

در صورتیکه پس از بازسازی ساختمان جرم بر روی نما بیش از حد باشد یا نما به رنگهای روغنی آغشته شده باشد و یا در مواردی که با شعار دیوار نویسی نوشته شده باشد، برای تمیز کردن ان ، می توان از روش مکانیکی و یا با ماسه پاشی که ب استفاده از دستگاه کمپرس هوا بوسیله باد استفاده ی شود . در این روش می توانیم با فشار ماسه را به سطح پاشید. در هنگام ماسه پاشی باید دقت شود که فشار پرتاب ماسه به حدی باشد که باعث نشود تا به نما اسیب برسد و بر روی سطح خلل و فرج  هایی ریز نمایان گردد. ماسه پاشی بر روی نماهایی که از مصالح سختی تشکیل شده باشد : مانند سنگ های تزئینی ، برای ماسه پاشی از چهار نوع شیلنگ مختلف استفاده می شود که باقطرهای مختلف برای ماسه پاشی و از بین بردن جرمها گرفته شده که بر روی سطح بکار میرود . لازم به ذکر است که نوع ماسه بکار رفته در این عمل باید غیر سلیسی باشد تا از نظر ایمنی برای کارگران مضر نباشد. و در ضمن گردو غبار حاصل از پرتاب ماسه باید با آب شسته شود، باید دقت شود که آب به داخل قسمتهای ساختمان نفوذ نکند.

یادآوری : در هنگام استفاده از روشهای مکانیکی دقت به عمل آید تا باعث نشود امواجی بر روی سطوح بوجود آید.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عمومي دانلود پایان نامه دانلود فایل های آموزشی الکترونیکی-عمومی- برنامه نویسی - وب سایت مهدیه افشاری نیا گروه سوله سازی AR Structure دانلود پروپوزال، مبانی نظری و پایان نامه